Ida Aantjes logo

Met mijn kennis en ervaring help ik volwassenen en kinderen naar hun eigen-wijsheid en authenticiteit.

Ida Aantjes - over mij

Mijn naam is Ida Aantjes (1979) en ik begeleid je met rust en zonder oordeel. Stap voor stap help ik je uitpluizen wat er gespiegeld wordt, dit doorvoelen om vervolgens meer bij je eigen kern te komen. Leven vanuit je eigen kern, vanuit je eigen-wijsheid geeft vreugde in jezelf.

Ben je ouder van een kind die het moeilijk heeft? In afstemming met jou als ouder begeleid ik jullie stap voor stap naar meer balans. Zodat ook je kind zich weer goed kan voelen.

Achtergrond
Opgroeiend als kind heb ik het mezelf eigen gemaakt om vanuit mijn hoofd te leven. Gevoelens van eenzaamheid en verloren voelen waren er regelmatig en drukte ik zoveel mogelijk weg. Ik was vooral bezig met doen wat er van mij verwacht werd. Opgeleid als hulpverlener en gezinsbehandelaar heb ik veel mogen leren over achtergrond van gedrag, systemische patronen in gezinnen en het bieden van concrete tools voor de ontwikkeldoelen die gesteld werden. Toch miste ik iets… iets wat belangrijk voelde. Later realiseerde ik mij dat het vaak niet ging over de kern. Daar waar werkelijk heling mocht plaatsvinden zodat volwassenen en kinderen zich goed voelen. En dit is precies wat ik bied in mijn coaching. Ik werk met verschillende methodische werkvormen, concrete tools en energetisch werk zodat je inzichten krijgt die je helpen om je gelukkig te voelen. Blij te zijn met wie je bent en wat je doet in je leven.

Gezin
Ik ben getrouwd, woon in Koudekerke (Zeeland) en we hebben kinderen in de basisschoolleeftijd. Toen onze oudste dochter niet meer naar school wilde hebben wij onze eigen zoektocht gehad in hoe zij, en wij, weer in balans konden komen. Het is één van de redenen geweest om mij verder te laten scholen in hoogsensitiviteit. Inmiddels gaat onze dochter weer met plezier naar school.

Vrouw in balans

Mijn eigen pad
In de afgelopen jaren heb ik helingswerk gedaan waardoor ik meer contact heb gekregen met mijn hart, mijn ziel, mijn intuïtie. Diepgaande processen heb ik doorgemaakt waarin ik mij bewust ben geworden van mijn overtuigingen, overlevingsmechanismen en kracht. Het proces heeft mij enorme rust, vreugde en levenskracht gegeven! Ik geniet van mijn gezin, mijn werk en van wat de natuur ons brengt.

Relevante opleidingen
Ik vind het heerlijk om opleidingen te volgen, geïnspireerd te raken en te groeien als mens en coach. Ik ben gezinsbehandelaar en lichaamsgericht coach. De laatste jaren heb ik opleidingen gevolgd voor het geven van healings, tafelopstellingen met poppetjes, het verwerken van emotioneel beladen gebeurtenissen en het werken met deelpersoonlijkheden. Ik ben gecertificeerd HSK coach en ben aangesloten bij register SKJ. Daarnaast geeft het leven zelf mij wijze lessen die ik graag aanneem.